Jaakko Soudunsaari, puheenjohtaja
Heli Välikangas, varapuheenjohtaja
Jenny Kilpeläinen, sihteeri
Tuija Holm, rahastonhoitaja
Jukka Kuisma, jäsen
Satu Vaattovaara, jäsen
Enni Kovasiipi-Säkkinen, jäsen
Hallituksen tavoitat parhaiten osoitteesta ylivenni@gmail.com
Hallituksen kokousten pöytäkirjat löydät blogista.
§1 Nimi: Yhdistyksen nimi on Vennivaaran ja Ylikylän Asukasyhdistys Ry
§2 Kotipaikka ja toimialue: Yhdistyksen kotipaikka on Rovaniemen kaupunki; toimialue on Vennivaaran ja Ylikylän kaupunginosat.
§3 Tarkoitus: Yhdistyksen tarkoituksena on auttaa toimialueensa asukkaita toimimaan myönteisen ja talkoohenkisen naapuriyhteisön kasvamiseksi, oman alueensa viihtyvyyden ja hyödyllisyyden kehittämiseksi, yhteistyön luomiseksi Vennivaaran ja Ylikylän asukkaiden kesken, vaikutuskanavien ja yhteistyön ylläpitämiseksi Rovaniemen kaupungin päätäntäelimiin ja vaikuttaviin tahoihin sekä Rovaniemen seudun yleiseksi eduksi.
§4 Toiminta: Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys organisoi alueensa parantamiseksi talkootapahtumia, järjestää yhteisiä retkiä, ulkoilmatapahtumia, juhlia, keskustelutilaisuuksia ja muita vastaavanlaisia vapaa-ajan tilaisuuksia alueen asukkaille, organisoi jäsenten keskinäistä vapaaehtoista avunantotoimintaa, tekee aloitteita Rovaniemen kaupungin suuntaan sekä hakeutuu yhteistyöhön muiden samanhenkisten tahojen kanssa.
§5 Rahoitus: Toimintansa tukemiseksi yhdistys kerää vapaaehtoista jäsenmaksua, ottaa vastaan lahjoituksia ja avustuksia sekä testamentteja, anoo apurahoja, järjestää asianmukaisen luvan saatuaan myyjäisiä, arpajaisia ja rahankeräyksiä.
§6 Jäseneksi ottaminen: Yhdistyksen jäseniksi voivat liittyä kaikki Vennivaaran ja Ylikylän asukkaat. Yhdistyksen jäsenistä pidetään jäsenluetteloa. Jäseneksi liitytään ilmoittamalla kirjallisesti yhdistyslain edellyttämät tiedot, jonka jälkeen yhdistyksen hallitus vahvistaa jäsenyyden.
§7 Jäsenyydestä eroaminen: Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.
§8 Jäsenen erottaminen: Yhdistys voi erottaa jäsenen säännöissä mainitulla erottamisperusteella.
Yhdistyksellä on kuitenkin aina oikeus erottamiseen, jos jäsen:
1) on jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut;
2) on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä; tai3) ei enää täytä laissa tai yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja
Jäsenen erottamisesta päättää yhdistyksen hallitus kokouksessaan, jollei säännöissä ole toisin määrätty. Päätöksessä on mainittava erottamisen syy. Jäsen ei ole yhdistyksen kokouksessa esteellinen äänestämään itseään koskevasta erottamisasiasta.
Ennen päätöksen tekemistä asianomaiselle jäsenelle on varattava tilaisuus selityksen antamiseen asiassa paitsi milloin erottamisen syynä on jäsenmaksun maksamatta jättäminen.
§9 Jäsenmaksun maksaminen: Jäsenmaksu on vapaaehtoinen. Maksu suoritetaan yhdistyksen tilille yhdistyksen rahastonhoitajalta saatavalla maksulomakkeella.§10 Jäsenmaksun suuruusYhdistyksen jäsenmaksun suuruuden määrää vuosittain hallitus vuosikokouksen suosituksesta.§11 Hallituksen toimivaltaYhdistyksen asioita hoitaa hallitus, joka on toimeenpaneva elin toimii sääntöjen ja yhdistyksen kokouksen päätösten mukaisesti.
§12 Hallituksen toimikausi: Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen ajanjakso.
§13 Hallituksen jäsenet: Hallituksessa on vähintään viisi ja enintään yhdeksän jäsentä, hallituksen jäsenet valitsee vuosikokous yhdistyksen kaikkien jäsenten joukosta; jos kesken toimikauden hallituksesta eroaa jäseniä ja mikäli tuolloin hallitus on päätösvaltainen, hallitus voi jatkaa vajaalukuisena toimikauden loppuun. Hallituksen jäsenet valitsevat toimikauden ensimmäisessä kokouksessa keskuudestaan virkailijat, jotka ovat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri ja rahastonhoitaja.
§14 Hallituksen koollekutsuminen ja kokoukset: Hallituksen toimikauden ensimmäisen kokouksen sopivat hallitukseen valitut jäsenet keskenään vuosikokouksen yhteydessä. Muista hallituksen kokouksista päätetään ensimmäisessä kokouksessa. Hallituksen kutsuu koolle puheenjohtaja tai hallituksen toimesta varapuheenjohtaja. Hallitus kutsutaan koolle vähintään kolmen (3) hallituksen jäsenen vaatimuksesta.
§15 Hallituksen päätöksenteko: Kullakin hallituksen jäsenellä on yksi ääni; hallituksen päätökset tehdään yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan jatketaan asian käsittelyä, mikäli ratkaisua ei synny, puheenjohtajan ääni ratkaisee.
§16 Hallituksen kokousten päätösvaltaisuus: Hallituksen kokous on päätösvaltainen, kun se on kutsuttu koolle vähintään seitsemää (7) vuorokautta aikaisemmin ja, kun yli puolet eli ainakin kolme (3) sen jäsenistä on läsnä.
§17 Yhdistyksen nimen kirjoittaminen: Yhdistyksen nimen kirjoittaa puheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja kukin yksinään.
§18 Tilikausi: Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.
§19Tilintarkastus ja tilinpäätös: Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen on annettava toiminnantarkastajalle viimeistään kolme viikkoa ennen vuosikokousta. Toiminnantarkastajan tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta hallitukselle.
§20 Vuosikokouksen toimivalta: Vuosikokouksen tehtävänä on valita hallituksen jäsenet alkavaksi toimikaudeksi, vahvistaa edellisen toimikauden tilinpäätös ja myöntää vastuuvapaus edellisen toimikauden hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille, nimetä yksi (1) toiminnantarkastaja alkavaksi toimikaudeksi sekä päättää suosituksista alkavalle toimikaudelle hallituksen käsiteltäväksi.
§21 Vuosikokous pidetään kerran vuodessa huhti-toukokuussa hallituksen määräämänä päivänä; vuosikokouksen kutsuu koolle yhdistyksen hallitus. Vuosikokous on kutsuttava koolle vähintään seitsemän päivää ennen kokousta Uusi Rovaniemi -lehdessä.
§22 Vuosikokouksen päätöksenteko: Vuosikokouksessa kullakin 15 vuotta täyttäneellä, paikalla olevalla jäsenellä on yksi ääni.
§23 Vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat: (a) vuosikokouksen avaus; (b) kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta; (c) kahden pöytäkirjatarkastajan ja kahden ääntenlaskijan nimeäminen; (d) kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen; (e) kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen; (f) tilinpäätöksen, vuosikertomuksen sekä toiminnantarkastajan lausunnon esittäminen; (g) tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille; (h)yhden toiminnantarkastajan nimeäminen; (i) hallituksen valinta; (j) alkavan toimikauden tulo- ja menoarvion sekä jäsenmaksun suuruuden kommentointi hallituksen käsiteltäväksi; (l) muiden kokouskutsussa mainittujen asioiden käsittely; (m) kokouksen päättäminen.
§24 Vuosikokouksessa hallituksen jäsenten valinta: Kaikki yhdistyksen jäsenet ovat vaalikelpoisia tulemaan valituksi hallitukseen; hallituksen jäsenet valitaan kokouksessa kannatettujen esitysten pohjalta.§25 Ylimääräisten kokousten tarkoitus ja toimivaltaYlimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä tai viisi (5) äänioikeutettua jäsentä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii.
§26 Ylimääräisten kokousten koollekutsuminen ja päätösvaltaisuus: Ylimääräisen kokouksen kutsuu koolle hallitus vähintään seitsemän päivää ennen kokouspäivämäärää Uusi Rovaniemi -lehdessä.
§27 Ylimääräisten kokousten päätöksenteko: Ylimääräisessä kokouksessa paikalla olevalla vähintään 15-vuotiailla-jäsenellä on yksi ääni.
§28 Ylimääräisten kokousten järjestäytyminen: Ylimääräisessä kokouksessa puheenjohtajana toimii hallituksen puheenjohtaja tai hänen estyneenä varapuheenjohtaja ja sihteerinä toimii hallituksen sihteeri.
§29 Yhdistyksen sääntöjen muuttaminen: Päätös yhdistyksen sääntöjen muuttamisesta voidaan tehdä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä.
§30 Yhdistyksen purkaminen: Päätös yhdistyksen purkamisesta tehdään sitä varten koolle kutsutussa yhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla.